2016. január 12., kedd

A török férfiak verik a nőket???

Igazság szerint egy ilyen komolyabb témával kezdeném a blogolást, mert tegnap este olvasgattam egy kicsit az interneten, és megdöbbentett az emberi tudatlanság netovábbja. Konkrét kommenteket idéznék a Gyakorikérdések nevű oldalról, majd pedig kiegészíteném őket a saját véleményemmel. 

,,Én nem akarok általánosítani, és nincsenek előítéleteim sem, sőt, még csak tapasztalatom sincs, de amikor föci órán Törökországról volt szó, azt mondta a tanárom, hogy a török férfiak verik a nőket." 

A kedves válaszoló ezzel a megjegyzéssel szerintem pont hogy általánosított, és az előítéletességét bizonygatta. Azáltal, hogy ezt ilyen formán leírta pont azt mutatta be, hogy ő csöppet sem kételkedik a tanára szavában - aki lássuk be, nem lehet a műveltség szobra, azután, hogy egy egész népcsoportról egy negatív mondattal nyilatkozik - ráadásul ahhoz képest, hogy állítja, ő nem kirekesztő mégsem merült fel benne, hogy esetleg ez nem így van. 
A török és az arab merőben más. Ugyan vannak hasonlóságok, melyekről egy későbbi bejegyzésben majd részletesebben beszélek, de attól még ez a két népcsoport nem vonható össze. Törökországgal szemben az arab világ férfiai semmibe veszik a nőket, lenézik őket, áttaposnak rajtuk. Nem mindannyian, de ez náluk elfogadott, bevett szokás, a törvények pedig mindössze a hímnemű példányok érdekeit védik. 
A törökök azonban épphogy ellenkezői ennek. Náluk szörnyen tisztelik a hölgyeket, és sosem emelnek rájuk kezet (én is általánosságban véve beszélek, de csak azért, mert itt a nagy átlagot emlegetjük. Sajnos rossz ember mindenhol van). Ha udvarolnak azt sosem úgy teszik, hogy azzal kárt tegyenek a becsületünkben. Odafigyelnek a másik nem méltóságára, és megkímélik az ízléstelen közeledéstől. 

,,tapasztalatom nincs, de sokat hallottam róluk, nagyon vadak! szenvedély? Na az nincs.... és a lány gyerekeknek nem szabad fiúkkal beszélniük, egy apa Törökországban nemrég élve eltemette a lányát.. durvák... és ne akarj hozzájuk menni... az aktív meg magellán ezekkel a magyar nőkkel van tele, akik hozzámentek egy törökhöz, vagy akárkihez és mikor elválnak csodálkoznak, hogy az apa nem adja a gyereket... na mindegy, nem általánosítani szeretnék, tisztelet a kivételnek!"

Milyen érdekes, hogy azok többsége, akik elmondásuk szerint nem általánosítanak, mégis megteszik. Tapasztalata ugyan semmi a kedves kommentelőnek, ám a kérdezőt azért elriasztaná egy olyan férfitől, aki esetlegesen tényleg szereti... Egy ilyen elbizonytalanító és igen ijesztő hozzászólás tönkre tehet egy kapcsolatot abban az esetben ha a lány nem rendelkezik elegendő önálló véleménnyel. 
Nagyon vadak... Ez a kifejezés annyira borzalmas. Olyan, mintha állatokról beszélnénk, holott emberekről van szó...teljesen normális, egyáltalán nem VAD emberekről. Egyébként annak ellenére, hogy semmi tapasztalata a válaszadónak, mégis elég sok példát fel tud hozni. Olyanokat, amelyeknek a valóságtartalmáról mit sem sejthet.  
Egyébként annyit hozzáfűznék - azok kedvéért, akik esetleg nem tudnák - Magyarországon éppúgy történnek hasonló esetek. Sőt, még rosszabbak és megbotránkoztatóbbak is. A bűn mindenhova elér, és bizony a romlott emberekből sehol nincs hiány. De attól még egy országot, egyetlen ilyen eset alapján nem lehet megbélyegezni. 

A török férfiak nagy többsége szenvedélyes. És ez nemcsak a szexuális, illetve szerelmi kapcsolatokra igaz. Minden érzelem nagyon hevesen érinti őket, és igazi kedélyemberek. Képesek ordítozni és dühöngeni, de olykor nagyon-nagyon szeretni és örülni is. Az életet élvezetként élik meg. 
Ugyanakkor a család elsődleges a számukra, és mindenáron védelmezik a feleségüket, gyerekeiket. A nagy többség higgyétek el, nem ássa el a lányát, sem a nejét. 

,,Amit az előbbiekben írtak igaz, nagyon figyelmesek, sohasem nem engednek fizetni, kényeztetnek, de semmi pénzért ne menj hozzá egyhez sem, mert utána kapca leszel. Ha meg már elveszíti az érdeklődését, akkor is. Többségében lenézik, semmibe veszik a nem török nőket (ugyanez vonatkozik a többi muzulmánra, arabra, stb. is), használják őket egy darabig, aztán elvesznek egy arabot / törököt. Ez tapasztalat, és világlátás. 
Kíméld meg magad, ha egy mód van rá."

Azzal egyetértek, hogy szeretik kényeztetni szívük választottját, azonban a többi eléggé csípi a szemem. A legtöbb török férfi vonzódik a magyar/európai nőkhöz. Ennek az az egyik oka, hogy teljesen más kultúrából jövünk, más a bőrszínünk. A más általában izgatja az embereket, felfedezésre váró újdonságot látnak benne. Egyáltalán nem néznek le bennünket, ugyanannyira vagyunk értékesek a szemükben, mint a török lányok. Rengeteg működő kapcsolat és házasság bizonyítja, hogy ez egy marhaság (jobb szót nem találok). Ha elköteleződnek valaki mellett, abból utána semmi pénzért nem csinálnak kapcát. Nagyon féltékeny és ha szerelemről van szó, önző típusok. A párjukat maguknak ,,tartogatják," és nehezen viselik ha asszonykájuk erotikus holmikban császkál az utcán, főleg ha egy-egy kiéhezett hím szeme is ott legel a hölgyeményen. Védelmezőek és odaadóak. A négy fal között is tisztelettel bánnak a gyengébbik nemmel. 

Igazából a többit a ti véleményetekre bízom. Ők sem tökéletesek, de korántsem olyanok, mint ahogy egyesek beállítják őket! 

2 megjegyzés

  1. Örülök, hogy egy ilyen bejegyzéssel kezdted!
    Hogy megnyugtassam az embereket. A Törököket NE hasonlítsuk össze az arabokkal. Egyszer történt, hogy az egyik arab osztálytársamat valahogy sikerült felidegesítenem, úgy, hogy nem tettem semmit, és elkezdett verni, és én lányként nem sok mindent tehettem, még jó, hogy velem volt egy barátnőm.
    Ezzel ellentétben a török haverom nagyon jó fej, vicces, és mindig meg tud nevettetni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen...sajnos sok arab a neveltetésből adódóan agresszív és lenéző a nőkkel szemben. :( Viszont a törökökre ez egyáltalán nem jellemző.
      Köszönöm, hogy hozzászóltál! :)

      Törlés

© Agata dla WioskaSzablonów | Technologia blogger. | Malihu
x