2016. január 11., hétfő

Bevezető

Nos első körben nem igazán tudom, hogy mit írhatnék, így egy rövid bevezetővel kezdenék (mely után úgyis eldöntitek, hogy maradtok vagy mentek-e). 

Url Izabellnek hívnak, egy hétköznapi gimnazista lány vagyok. Nem beszélek törökül, bár tanulok, és nem vagyok egy történész kutató sem (bár ilyen terveim is akadnak...). A kultúra akkor érintett meg, amikor először meghallottam Tarkan, Kiss Kiss című számát. Szerelem volt első hallomásra, és azóta tudom, hogy Törökország nekem való hely. Érdekel minden, ami azzal kapcsolatos, gasztronómiától kezdve, az ókori divatig. Szeretek az internet sürejében turkálni és kutakodni, hogy netalántán többet megtudjak e helyről, és igazság szerint kedvem támadt megosztani veletek mindazt, ami figyelemre méltó. Egy szép napon szeretnék török állampolgár lenni, és letelepedni, ezen a blogon pedig segítenék a többieknek, akik hasonló ambícióval vannak telve, mint jómagam. 


Egy színes honlapot próbálnék összeállítani, szép képekkel, és érdekes cikkekkel megspékelve. Nemcsak magáról az országról, vallásról, kultúráról, de még napjaink török sztárjairól is igyekszem átfogóbb képet adni. Megpróbálom ezen felül eloszlatni a tévhiteket a nőket bántalmazó arab férfiakról, és a csadoros nőkről is, no meg minden egyéb abszurd gondolatról. 

Ha velem tartanál - és szeretnél szemtanúja lenni egy totál kezdő csaj próbálkozásainak, a török nyelv megtanulásával - akkor egy kattintásodba kerül csupán, és követheted az oldalt. A sajátos (nem biztos hogy perfekt) nyelvleckéimet is megosztom veletek!



Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Agata dla WioskaSzablonów | Technologia blogger. | Malihu
x